Pe străzile tihnite ale parcelării Alexandru Sihleanu, casa de la numărul 8 te întâmpină cu o liniște caldă și un aer nostalgic. Îmi place cum gardul nu doar înconjoară, ci parcă îmbrățișează casa ca și cum ar face parte din povestea ei.
În inima capitalei, Parcelarea Alexandru Sihleanu reflectă viziunea urbanistică a perioadei interbelice, gândită cu grijă și coerență. Petre Antonescu, în calitate de arhitect diriginte, alături de Constantin Ciogolea, Șef al Serviciului de Arhitectură din cadrul primăriei, au pus bazele acestei zone cu caracter unitar și …
Sunt bucuros să împărtășesc cu voi un proiect care a crescut odată cu mine în ultimii aproape trei ani.
Dincolo de muzica mea și alte forme de expresie, m-am lăsat prins în ritmul orașului, al pașilor mei prin cartierele lui vechi, al umbrelor căzute pe fațadele caselor, al liniștii dintre două declanșări de aparat. Am fotografiat, am explorat și am învățat să văd altfel orașul.
Așa s-a născut “București Neoromânesc”, prima mea carte (un album foto-documentar), publicată cu sprijinul celor de la Editura Vremea. Este totodată un tribut și un manifest al arhitecturii neoromânești, cu rădăcini în tradiție, dar născut în dialog cu tendințele orientale, bizantine și occidentale de la începutul secolului XX.
București Neoromânesc – Andrei Neagu (Coperta)
Cartea include atât fotografii realizate în decursul a trei ani, cât și texte scrise de Arhitect Adrian Paun, alături de o prefață semnată de arh. Dorothee Hasnas.
Pentru mine, acest proiect a însemnat mai mult decât o documentare. A fost un exercițiu de privire, de răbdare, de înțelegere. M-a învățat să văd frumosul chiar și acolo unde nu-l remarcam înainte. Și este modul în care te invit să redescoperi orașul.
Lansarea va avea loc la Bookfest, duminică 1 iunie, ora 16:00, la Scena Arena, Pavilion B2. Vă aștept cu drag!
Școala „Ciocanul” din Calea Dudești 127, este un ansamblu arhitectural de sfârșit de secol XIX, compus din trei clădiri industriale valoroase și aproape 1.500 mp de teren. Înființată în 1899 la inițiativa industriașului Adolf Solomon, școala a devenit una dintre cele mai prestigioase instituții profesionale …
La intersecția străzilor C. A. Rosetti și Vasile Conta, se află blocul Maria Vântu, construit în anul 1935 după planurile arhitectului Marcel Maller. Imobilul este un exemplu expresiv al stilului Art Deco, cu accente moderniste, detalii geometrice elegante și un volum curbat care urmărește colțul …
O incursiune în timp, pe străzi cu farmec și povești ascunse. Eleganța clasică se împletește cu farmecul arhitectural de odinioară. Oare ce secrete păstrează această vilă cochetă și fidelul său companion pe patru roți?